2014. január 15., szerda

Amiért elindult ez a Blog...

      Az ismerőseim közül sokan saját maguk építik-szépítik otthonukat, van aki szakemberként, de sokan csak "amatőr" szakiként. A tapasztalatok megosztásával, a folyamatok leírásával sokat segíthetünk egymásnak, vagy egyszerűen csak bemutathatjuk mit alkottunk, ami mások számára később ötletek forrása lehet.


Néhány tudnivaló a bloggal kapcsolatban:

Szerzői jogi megjegyzések

A http://epitsd-okosan.blogspot.hu/ webhelyen található szöveg, és az oldalakon található képek felhasználhatóságát illetően.

Az oldalakon található minden szöveget, és a fényképeket a szerzői jog ide vonatkozó része védi. Az írások bármilyen nemű után közlése kizárólag az én írásos engedélyemmel lehetséges.

A blog  létrehozását elsősorban a segítő szándék, a tájékoztatás  és ismeretterjesztés motiválta, ezért készséggel állok bárki rendelkezésére, aki a szöveget fel kívánja használni.

A világhálón az engedélyem nélkül szabad idézni a honlapon található szövegekből. Amennyiben az nem hosszabb, mint ami az adott kontextushoz feltétlenül szükséges, de csak a forrásra való hivatkozással (linkkel) együtt.

 A szakmai leírások anyagai írásos engedélyem birtokában, és előzetes egyeztetés után szabadon felhasználható a nem üzleti jelleggel működő oktatási intézményekben, valamint nyitott előadásokon, amennyiben a szöveg maga nem kerül ki az oktató vagy az előadó kezéből (a blogon található anyag linkjének megosztása természetesen elfogadható alternatíva). Az anyagok másféle felhasználása, beleértve a nyomtatásban, adathordozón, vagy bármilyen más formában történő megjelenést, vagy fizetős tanfolyamokat, csak jogdíj ellenében lehetséges.

               A szakmai oldalak internetes utánközlését még jogdíj ellenében sem engedélyezem. Részletek közölhetőek belőle, de szigorúan csak a velem való egyeztetés és megállapodás után.

 Bizonyos, ismeretterjesztő jellegű oldalak (pl.: DIY -csináld magad oldalak) internetes utánközlésére egyeztetés után adhatok engedélyt, de csak szerkesztetlen formában, jól látható forrásmegjelöléssel.

A rendszeresen frissülő, tanulmányszerű írások esetében csak ideiglenes (közlési határidőhőz szabott) utánközlést engedek meg, hogy az írásaim elavult változatai ne lepjék el a netet. Az utánközlés hosszabb ideig is lehetséges, amennyiben a másik fél vállalja, hogy a honlapomon megjelenő frissüléseket leköveti.


Köszönettel:
Endrédi Lajos
 az epitsd-okosan.blogspot.hu tulajdonosa



2 megjegyzés:

  1. Jó napot,
    örömmel olvasom a blogját és örvendek, hogy megossza tudását olyan emberekkel, mint én aki szeret barkácsolni a ház körül. Alaposan átolvastam a bejegyzéseit de azt tapasztaltam, hogy a képek helyett csak felkialtójelek jelennek meg. Nálam lenne a hiba vagy időközben eltávolították a fotókat. Nagy segitségemre lenne ha vizuálisan is láthatnám a munkáit.

    Tisztelettel
    Lala

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlöm, köszönjük! Sajnos a Google Drive tárhelyünk megtelt és azóta a képek java nem látható, de már dolgozunk rajta, remélem hamarosan újra működni fog.

    VálaszTörlés