2014. február 12., szerda

EGY KISEBB LAKÁS FELÚJÍTÁSA - FESTŐ, BURKOLÓ, KŐMŰVES MUNKÁK

          A megrendelő egy teljes felújítást kért tőlünk, nyílászárók  cseréjével kezdtük. Majd ezt követően a bontási munkákkal indultunk, fürdőszoba teljes kitakarítása, csempe, járólap, régi zuhany, mosdó kibontása, eltakarítása. Az alábbi képek jól mutatja a kezdetektől a munkánkat.















     A következő képek már a falak glettelésének folyamatát mutatják be. Az alábbi képen éppen egy ajtó helyének a visszajavítása látható. Az éleket alumínium élvédőkkel láttuk el. A felület nagy javítását Rigipsz Rimano 6-30-al egyengettük, majd a Rigipsz Rimano 3-6-al finomítottuk tovább. A végső réteget a Rigipsz Rimano 0-3-al fejeztük be.













    A fürdőszoba falairól a régi csempe leverésével a vakolat is lejött, ezért az egész helységet újra is vakoltuk. Ha tényleg szeretnénk egyenletes, szép csempézett felületet, mindenképpen javasolt az újravakolás, ügyelve a függőre és a vízszintes síkra is.











    A lakás egy lapos tetejű épületben van és felette már nincs szint, csak egy rosszul szigetelő beton födém. A vízszigetelés természetesen jó volt, viszont hőszigetelés tekintetében messze nem volt megfelelő. Mivel a külső hőszigetelés nagyon költséges lett volna felülről, ezért döntöttünk a belső szigetelés mellett. A plafonra ragasztottunk és dűbeleztünk 10 cm-es nikecell EPS 100-as hőszigetelő lemezt. Majd ezt csiszolás után hálóztuk, gletteltük EPS ragasztóval. A felület száradása után gipszel is átgletteltük, csiszoltuk, újra glett és festés követte. A sarkoknál és a toldásoknál keletkező réseknél purhabbal töltöttük ki.

















Az új beltéri ajtókat is mázolnunk kellett. Az alábbi képeken látható ennek a folyamata.













Az ajtók mellett a fuga anyag a csempe és a fa között nem működik hosszú távon, ezért ezeket a helyeket mindig szilikonnal töltsük ki. A fugázó anyagok gyártója a legtöbb esetben a fugaszínnel azonos szilikont is árul, a képen a bézs fugához, bézs szilikont használtunk.






A lakás kb 38 m2, aminek a fűtésére korábban a cikk elején levő képeken szereplő kályhát használták. Ennek a helyére kerül az új kandalló, aminek a készítését az alábbi képeken mutatunk be. Ehhez a cikkhez kapcsolódóan az alábbi témában megjelent leírásainkat is megtekintheti, ha a szövegre kattint:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése