2016. augusztus 31., szerda

SZERZŐI JOGI MEGJEGYZÉSEK AZ ÉPÍTSD OKOSAN BLOGHOZ


A http://epitsd-okosan.blogspot.hu/ (és más végződéssel pl.: .com, .at, stb.) webhelyen található szöveg, és az oldalakon található képek felhasználhatóságát illetően.

Az oldalakon található minden szöveget, és a fényképeket a szerzői jog ide vonatkozó része védi. Az írások bármilyen nemű után közlése kizárólag az én írásos engedélyemmel lehetséges.

A blog és létrehozását elsősorban a segítő szándék, a tájékoztatás és ismeretterjesztés motiválta, ezért készséggel állok bárki rendelkezésére, aki a szöveget fel kívánja használni.

A világhálón az engedélyem nélkül szabad idézni a honlapon található szövegekből. Amennyiben az nem hosszabb, mint ami az adott kontextushoz feltétlenül szükséges, de csak a forrásra való hivatkozással (linkkel) együtt.

A szakmai leírások anyagai írásos engedélyem birtokában, és előzetes egyeztetés után szabadon felhasználható a nem üzleti jelleggel működő oktatási intézményekben, valamint nyitott előadásokon, amennyiben a szöveg maga nem kerül ki az oktató vagy az előadó kezéből (a blogon található anyag linkjének megosztása természetesen elfogadható alternatíva). Az anyagok másféle felhasználása, beleértve a nyomtatásban, adathordozón, vagy bármilyen más formában történő megjelenést, vagy fizetős tanfolyamokat, csak jogdíj ellenében lehetséges.

A szakmai oldalak internetes utánközlését még jogdíj ellenében sem engedélyezem. Részletek közölhetőek belőle, de szigorúan csak a velem való egyeztetés és megállapodás után.

Bizonyos, ismeretterjesztő jellegű oldalak (pl.: DIY -csináld magad oldalak) internetes utánközlésére egyeztetés után adhatok engedélyt, de csak szerkesztetlen formában, jól látható forrásmegjelöléssel.


A rendszeresen frissülő, tanulmányszerű írások esetében csak ideiglenes (közlési határidőhőz szabott) utánközlést engedek meg, hogy az írásaim elavult változatai ne lepjék el a netet. Az utánközlés hosszabb ideig is lehetséges, amennyiben a másik fél vállalja, hogy a honlapomon megjelenő frissüléseket leköveti.

Köszönettel:

Endrédi Lajos

az Építsd okosan! blog tulajdonosa



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése